Składniki:
- tuńczyk w sosie własnym
- 1/2 kapusty pekińskiej
- pomidor
- zielony ogórek
- słoiczek kaparów
- oliwa z oliwek
- oregano
- limonka
- pieprz
- sól
Wykonanie:
- z oliwy, oregano, soku ze świerzej limonki, pieprzu i soli zmieszać sos
- kapustę pokroić dorzucić pokrojonego pomidora i ogórka, tuńczyka i kapary. Całość zalać sosem.
- odstawić do lodówki na 2h aby sie przegryzła.
Źródło: "Kuchnia włoska podrórze kulinarne z Małgosią Puzio"
Założenie bloga było pomysłem mojej mamy. Postaram się systematycznie dodawać posty na temat moich kuchennych rewolucji! Pozdro Zosia :3
niedziela, 17 sierpnia 2014
Włoska sałatka z tuńczykiem
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz